Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα.

Απρίλιος 2019

Κόστος παραγωγής 3.000 euro

Η πρόταση αφορά στην υποστήριξη της ορχήστρας εφήβων του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης η οποία μεταξύ άλλων είναι και η μοναδική ορχήστρα που αποτελείται αποκλειστικά από έφηβους μουσικούς σπουδαστές του ΚΩΘ.

Η Ορχήστρα ερμηνεύει έργα τόσο του κλασικού ρεπερτορίου όσο και έργα διασκευασμένα ή γραμμένα ειδικά για αυτήν.

Οι συναυλίες της ορχήστρας παρουσιάζονται σε συναυλιακούς χώρους αλλά και σε χώρους που μπορούν να παρέχουν τις βασικές υποδομές υλοποίησης όπως σχολεία, νοσοκομεία, άσυλα, καταυλισμούς, κτλ.

orxistra efhbvn
Σημείωμα για την Ορχήστρα Εφήβων Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

Η Ορχήστρα Εφήβων του Κ.Ω.Θ. δημιουργήθηκε το 2001 και είναι η πρώτη ορχήστρα εφήβων της χώρας με σοβαρή και συνεχή καλλιτεχνική και εκπαιδευτική παρουσία. Την ορχήστρα διευθύνει ο αρχιμουσικός Δημοσθένης Φωτιάδης.

Απαρτίζεται από περίπου σαράντα σπουδαστές οργάνων, οι περισσότεροι μαθητές γυμνασίου-λυκείου.Αποτελεί ένα από τα πλέον δυναμικά σύνολά του Κ.Ω.Θ. με ιδιαίτερα επιτυχή παρουσία στον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του ωδείου, σε εκπαιδευτικά προγράμματα, με πολλές και σημαντικές συνεργασίες με άλλους πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς, συμμετοχές σε συναυλίες του εξωτερικού, διενέργεια μουσικών διαγωνισμών, συνεργασία με Έλληνες συνθέτες, ηχογραφήσεις και βιντεοσκοπήσεις για ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς της πόλης κ.α.

Στις δοκιμές και καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθημάτων, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην καλλιέργεια της ορχηστρικής συνεργασίας, την επαγγελματική δεοντολογία και την αγάπη για τη μουσική πράξη. Τα προγράμματα της ορχήστρας διακρίνονται για την πρωτοτυπία τους, τον εποικοδομητικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα τους, καθώς και τον ευχάριστο και ψυχαγωγικό ρόλο τους.

Η ορχήστρα έχει ενεργή παρουσία στον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του ωδείου, καθώς και στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ωδείου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσα από τα οποία πραγματοποιεί συναυλίες σε σχολεία της πόλης.

Διενεργεί τακτικά μουσικούς διαγωνισμούς, μέσα από τους οποίους επιλέγονται οι καλύτεροι σπουδαστές της Μέσης Σχολής, προκειμένου να συμπράξουν ως σολίστ με την ορχήστρα. Μέχρι σήμερα έχουν συμπράξει με την ορχήστρα δεκαέξι νέοι ταλαντούχοι σπουδαστές του Κ.Ω.Θ. από όλες τις οικογένειες οργάνων. Εκτός από τους σπουδαστές με την ορχήστρα έχουν συμπράξει και διακεκριμένοι σολίστ, όπως οι Γιώργος Δεμερτζής, Αντώνης Σουσάμογλου, David Bogorad, Juan Karajoli κ.α.

 • Μεταξύ άλλων η ορχήστρα συμμετείχε στο 1ο Φεστιβάλ «ΠΑΙΣ… ΟΠΕΡΑ» που διοργανώθηκε από την Όπερα Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας την όπερα «Χένσελ και Γρέτελ», διασκευασμένη για παιδιά, στον πολυχώρο «Μύλος». Σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και την χορωδία του, παρουσίασε το ίδιο έργο στο θέατρο του Μ.Σ.Θ.
 • Το Μάιο του 2007 πραγματοποίησε ανοιχτή συναυλία στην πλατεία Αριστοτέλους, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού «Πολιτισμός στην πόλη».
 • Τον Απρίλιο του 2008 σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και σε σύμπραξη με την ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, παρουσίασε το παραμύθι του G. Schwertberger για αφηγητή και ορχήστρα «Το ετήσιο συμπόσιο των νάνων». Η συναυλία ηχογραφήθηκε και παρουσιάσθηκε σε εκπομπή, από τον ραδιοφωνικό σταθμό 95,8 FM της ΕΤ 3.
 • Το Νοέμβριο του 2008 εκπροσώπησε το K.Ω.Θ. στη συναυλία λήξης των εργασιών της 17ης Συνάντησης Ωδείων και Μουσικών Σχολών της Μεσογείου (E.CU.ME).
 • Το Δεκέμβριο του 2008 ηχογράφησε για το CD του Κ.Ω.Θ. «Συνθέτες και Ερμηνευτές του Κ.Ω.Θ.» το έργο του Δ. Θέμελη «Σουίτα για μικρή ορχήστρα».
 • Το Μάρτιο του 2009 πραγματοποίησε δυο συναυλίες στο Βελιγράδι Σερβίας (BelgradePhilharmonicHall και IlijaM. KolaracHall) σε σύμπραξη με την ορχήστρα της μουσικής σχολής Dr. VojislavVučković του Βελιγραδίου). Συμμετείχε με δύο συναυλίες στον 9ο και 10ο Κύκλο Ελληνικών Μουσικών Γιορτών το 2014 και 2015 με έργα Ελλήνων συνθετών.
 • Την άνοιξη του 2015 πραγματοποίησε δυο συναυλίες σε Θεσσαλονίκη(Αίθουσα Συναυλιών Κ.Ο.Θ. "Σόλων Μιχαηλίδης") και Πτολεμαΐδα σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας.
 • Έλαβε μέρος στο εκπαιδευτικό Forum για τη Μουσική "Τα Μαθήματα Αλλιώς" το 2015 και 2016 συμπράττοντας με το σύνολο σύγχρονης μουσικής dissonArtensemble.
 • Μέλη της ορχήστρας, ύστερα από επιλογή τους, συμμετείχαν στη Βαλκανική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων το 2014 και 2015 πραγματοποιώντας συναυλίες στην Βάρνα Βουλγαρίας στην αίθουσα Festival and CongressCenter - hall1, στο πλαίσιο του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ "SummerVarna".
 • Ύστερα από πρόσκληση η ορχήστρα πραγματοποίησε συναυλία τον Μάιο του 2016 στην τελετή λήξης των εργασιών του Παγκόσμιου Συνεδρίου «Αριστοτέλης 2400 Χρόνια», στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Μέσα από μια πρωτοβουλία του μαέστρου της ορχήστρας και φιλοδοξώντας στην ενεργή συμμετοχή για την εξέλιξη της ορχηστρικής μουσικής από το 2007 έχει ξεκινήσει μια συνεργασία με Έλληνες συνθέτες, οι οποίοι συνθέτουν πρωτότυπα έργα ειδικά για την ορχήστρα.

Χορηγικά Προγράμματα
 • Εκπαιδευτικά προγράμματα Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

  Πρόταση χορηγίας,
  Εκπαιδευτικά προγράμματα
  Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

  Νοέμβριος 2018 – Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Τα μαθήματα αλλιώς

  Πρόταση χορηγίας για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού-καλλιτεχνικού, επιμορφωτικού forum
  «Τα μαθήματα αλλιώς»

  30 Μαρτίου – Απριλίου 2019
  Περισσότερα
 • Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα.

  Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα

  Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Το Άρωμα της Μουσικής - Ανοιχτή πόρτα στους νέους

  Πρόταση χορηγίας για διοργάνωση συναυλίας για την παρουσίαση & ανάδειξη νέων σπουδαστών που διακρίνονται στους διαγωνισμούς του Κ.Ω.Θ.
  Το Άρωμα της Μουσικής - Ανοιχτή πόρτα στους νέους

  Χειμώνας 2018-2019
  Περισσότερα
 • ορχήστρα δωματίου Contra Tempo

  Πρόταση χορηγίας για την υποστήριξη της ορχήστρας δωματίου "Contra Tempo"

  Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • παράσταση Opera Buffa

  Πρόταση χορηγίας, για την παράσταση "Opera Buffa" - Υποστήριξη νέων καλλιτεχνών

  Δεκέμβριος –Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Αριστοφανική κωμωδία Όρνιθες

  Πρόταση χορηγίας της Αριστοφανικής κωμωδίας «Όρνιθες» διασκευασμένη σε παραμύθι με μουσική υποστήριξη και χορό

  Μάρτιος και Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • δημιουργία βιβλίου και εκπαιδευτικού cd/dvd

  Πρόταση χορηγίας για τη δημιουργία βιβλίου και εκπαιδευτικού cd/dvd με πρωτότυπα μουσικά έργα γραμμένα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • κατασκευή επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού

  Πρόταση χορηγίας για την κατασκευή επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού με τίτλο «Η μουσική και ο κόσμος της»

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • έκδοση ιστορικού λευκώματος

  Πρόταση χορηγίας για την έρευνα και την έκδοση ιστορικού λευκώματος του πρώτου Διευθυντή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης κ. Καζαντζή Αλέξανδρου

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • Ανάδοχος μουσικού οργάνου

  Ανάδοχος μουσικού οργάνου

  Πρόταση συντήρησης μουσικού οργάνου από 10 euro το μήνα.
  Περισσότερα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι


 on line Κατάλογος Βιβλιοθηκών ΑΠΘ      Bιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Μακεδονίας      Σύλλογος Γονέων του ΚΩΘ      Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος      Συλ. Κατ. Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών