Πρόταση χορηγίας, Εκπαιδευτικά προγράμματα Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.

Νοέμβριος 2018 – Μάιος 2019

ekpaideytika programmata

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με μουσικούς, μουσικολόγους, ιστορικούς και πολιτισμολόγους συνεχίζει τη διοργάνωση των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα προσφέρονται δωρεάν στην αίθουσα συναυλιών του Κ.Ω.Θ. για μαθητές Α΄ βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να γνωρίσουν τα παιδιά τους μουσικούς και τα μουσικά όργανα της ορχήστρας.

Τα προγράμματα παρουσιάζουν τις ομάδες των μουσικών οργάνων (νυκτά, κρουστά, πνευστά, έγχορδα, κτλ) τόσο τις ιδιαιτερότητες κατασκευής τους, όσο και τα ηχητικά χαρακτηριστικά τους, επιτρέποντας στους μαθητές να επιμορφώνονται, ενώ, παράλληλα, βιώνουν την αισθητική εμπειρία της μουσικής.

Από το 2018 το ΚΩΘ υποστηρίζει εκπαιδευτικά προγράμματα που προβάλλουν τον μουσικό πολιτισμό της Θεσσαλονίκης, προβάλλοντας τη μουσική της πόλης και το πλούσιο μουσικό της μωσαϊκό.

Συνδυάζοντας αρχιτεκτονικά μνημεία του παρελθόντος αναζητά και συνδέει τη μουσική των χώρων με το χρόνο σε μια περιδιάβαση της πολιτιστικής ιστορίας της πόλης και της μουσικής της.

Η προβολή και ανάδειξη της πολυπολιτισμικής μουσικής της Θεσσαλονίκης συντελεί στην αναγνώριση του ¨άλλου¨ ως κομμάτι της πολυπολιτισμικής κοινωνίας επιτρέποντας την κατάργηση αναστολών και κοινωνικών φραγμών ευαισθητοποιώντας τους μαθητές στην αναζήτηση τόσο της διαφορετικότητας όσο και της ομοιότητας του μουσικού περιβάλλοντος της πόλης.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα συνοδεύονται από ιστορική παρουσίαση του μουσικού πολιτισμού της Θεσσαλονίκης και της αρχιτεκτονικής του κτηρίου του Κ.Ω.Θ. Οι θεματικές ενότητες του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι:

Η πολυπολιτισμικότητα της μουσικής παρουσιάζεται μέσω μουσικών παραδειγμάτων, τα οποία συνδέουν τους διαφορετικούς μουσικούς πολιτισμούς που εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη (Ελληνική Παραδοσιακή, Βυζαντινό Μέλος, Δυτική Ενόργανη, Δυτική Εκκλησιαστική, Εβραϊκή Παραδοσιακή και Θρησκευτική, όσο και Μουσουλμανική Παραδοσιακή και Θρησκευτική μουσική).

Χορηγικά Προγράμματα
 • Εκπαιδευτικά προγράμματα Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

  Πρόταση χορηγίας,
  Εκπαιδευτικά προγράμματα
  Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

  Νοέμβριος 2018 – Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Τα μαθήματα αλλιώς

  Πρόταση χορηγίας για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού-καλλιτεχνικού, επιμορφωτικού forum
  «Τα μαθήματα αλλιώς»

  30 Μαρτίου – Απριλίου 2019
  Περισσότερα
 • Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα.

  Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα

  Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Το Άρωμα της Μουσικής - Ανοιχτή πόρτα στους νέους

  Πρόταση χορηγίας για διοργάνωση συναυλίας για την παρουσίαση & ανάδειξη νέων σπουδαστών που διακρίνονται στους διαγωνισμούς του Κ.Ω.Θ.
  Το Άρωμα της Μουσικής - Ανοιχτή πόρτα στους νέους

  Χειμώνας 2018-2019
  Περισσότερα
 • ορχήστρα δωματίου Contra Tempo

  Πρόταση χορηγίας για την υποστήριξη της ορχήστρας δωματίου "Contra Tempo"

  Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • παράσταση Opera Buffa

  Πρόταση χορηγίας, για την παράσταση "Opera Buffa" - Υποστήριξη νέων καλλιτεχνών

  Δεκέμβριος –Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Αριστοφανική κωμωδία Όρνιθες

  Πρόταση χορηγίας της Αριστοφανικής κωμωδίας «Όρνιθες» διασκευασμένη σε παραμύθι με μουσική υποστήριξη και χορό

  Μάρτιος και Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • δημιουργία βιβλίου και εκπαιδευτικού cd/dvd

  Πρόταση χορηγίας για τη δημιουργία βιβλίου και εκπαιδευτικού cd/dvd με πρωτότυπα μουσικά έργα γραμμένα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • κατασκευή επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού

  Πρόταση χορηγίας για την κατασκευή επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού με τίτλο «Η μουσική και ο κόσμος της»

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • έκδοση ιστορικού λευκώματος

  Πρόταση χορηγίας για την έρευνα και την έκδοση ιστορικού λευκώματος του πρώτου Διευθυντή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης κ. Καζαντζή Αλέξανδρου

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • Ανάδοχος μουσικού οργάνου

  Ανάδοχος μουσικού οργάνου

  Πρόταση συντήρησης μουσικού οργάνου από 10 euro το μήνα.
  Περισσότερα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι


 on line Κατάλογος Βιβλιοθηκών ΑΠΘ      Bιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Μακεδονίας      Σύλλογος Γονέων του ΚΩΘ      Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος      Συλ. Κατ. Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών