ΠΑΜΕ ΩΔΕΙΟ !!!

Το Χορηγικό Πρόγραμμα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.

kratodio book

Χαιρετισμός Διευθύντριας του Κ.Ω.Θ.

Αγαπητοί φίλοι

Σ΄ αυτό το σημείωμα θα αναφερθώ στην αδιάλειπτη δημιουργικότητα και προσφορά του ανθρώπινου δυναμικού του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης κατά την τελευταία εξαετία, στα χρόνια της κρίσης, προσπερνώντας τη σημαντική, πολύπλευρη και πολύχρονη ιστορία του.

Θα αναφερθώ στις εκατοντάδες συναυλίες, σεμινάρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, στις συνεργασίες με όλους τους φορείς της πόλης, στις παρεμβάσεις και στα happenings, που μπορούν και υπάρχουν χάρη στον εθελοντισμό, την εφευρετικότητα, το πάθος και την σταθερή πίστη των παιδαγωγών και των καλλιτεχνών στις αξίες και τα ευεργετήματα της μουσικής τέχνης.

Η οικονομική ενίσχυση των δράσεων του Κ.Ω.Θ. όχι μόνο θα στηρίξει και θα ενισχύσει τις δράσεις αυτές, αλλά θα είναι μια ισχυρή κινητήρια δύναμη για την περαιτέρω διάχυση της μουσικής διαδικασίας και του πολιτισμού στον κοινωνικό ιστό.

 

Με θερμούς χαιρετισμούς

Λόλα Τότσιου

ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ένας ιδιαίτερος χώρος Εκπαίδευσης & Πολιτισμού.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (Κ.Ω.Θ.) είναι εκπαιδευτικό / πολιτιστικό ίδρυμα που παρέχει υψηλού επιπέδου μουσική παιδεία. Ιδρύθηκε το 1914 από τον τότε πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο και είναι το μοναδικό Κρατικό Ωδείο στην Ελλάδα που οι μαθητές του εισάγονται αξιοκρατικά μετά από εισαγωγικές εξετάσεις. Έχει όλα τα τμήματα της οργανικής μουσικής, τμήμα φωνητικής μουσικής και μελοδραματικής, διεύθυνσης ορχήστρας, ανώτερων θεωρητικών, σύνθεσης, καθώς και βυζαντινής μουσικής. Διευθυντές και καθηγητές του υπήρξαν διάσημοι καλλιτέχνες και παιδαγωγοί. Απόφοιτοί του διαπρέπουν εντός και εκτός Ελλάδας ως σολίστες, καθηγητές μουσικής, συνθέτες, ερευνητές. Το Κ.Ω.Θ., παράλληλα με την πείρα ενός αιώνα, ερευνά και εφαρμόζει νέους και καινοτόμους τρόπους προσέγγισης της εκπαιδευτικής μουσικής διαδικασίας. Επίσης, διοργανώνει και παρουσιάζει συναυλίες, σεμινάρια, διαλέξεις, εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία καθ΄όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής χρονιάς.

Επίσης, το Κ.Ω.Θ εκφράζει έμπρακτα την ευαισθητοποίησή του προς τις κοινωνικά ασθενέστερες ομάδες και τους πρόσφυγες.

Η Βιβλιοθήκη του έχει στα αρχεία της σπάνιο και πρωτότυπο υλικό, ενώ στις συλλογές του περιλαμβάνονται μουσικά όργανα, κοστούμια όπερας και προσωπογραφίες μουσικών. Το ΚΩΘ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ:

• Ως προς τη κοινωνική δράση του Κ.Ω.Θ.

Δίνοντας έμφαση στο εκπαιδευτικό και κοινωνικό του ρόλο το Κ.Ω.Θ. προσφέρει δωρεάν μουσική εκπαίδευση σε περισσότερους από 430 σπουδαστές, απασχολώντας περισσότερους από 70 καθηγητές που διδάσκουν στον κύκλο μαθημάτων του Ωδείου, ενώ 200 περίπου είναι οι υποψήφιοι που συμμετέχουν κατά μέσο όρο στις εισαγωγικές εξετάσεις του ΚΩΘ

Διευρύνοντας την προσφορά του στη μουσική εκπαίδευση οργανώνει και παρουσιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές Α΄ βάθμιας και Β΄ βαθμιας εκπαίδευσης. Επίσης, υποστηρίζει ειδικές δράσεις που μπορούν να παρουσιαστούν σε σχολεία, νοσοκομεία, παιδικά χωριά, γηροκομεία ή άλλους συναφείς χώρους.

• Ως προς την εκπαιδευτική δράση του Κ.Ω.Θ.

Το Κ.Ω.Θ. έχει 100 + 2 χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας και προσφοράς στη μουσική εκπαίδευση.

Συνολικά, στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης έχουν φοιτήσει 10.400 σπουδαστές με μέσο όρο διάρκειας σπουδών τα 10 έτη, ενώ 3089 απόφοιτοι οργανικών σχολών & θεωρητικών σχολών έλαβαν τα εφόδια και τις γνώσεις που τους καθιέρωσαν ως μουσικούς, παιδαγωγούς και καλλιτέχνες διεθνούς κύρους.

Το Κ.Ω.Θ. διοργανώνει εκπαιδευτικά-επιμορφωτικά forum, στα οποία παρουσιάζονται και βιώνονται οι νέες τάσεις και προβληματισμοί στη μουσική εκπαίδευση και καλλιτεχνική έκφραση, τίθενται ερωτήματα και δίνονται απαντήσεις.

Το Κ.Ω.Θ. διοργανώνει, επίσης, ημερίδες, σεμινάρια και συνέδρια που προσφέρουν στη σύγχρονη μουσικοπαιδαγωγική εκπαίδευση. Διενεργεί διαγωνισμούς για την ανάδειξη νέων μουσικών, ενώ, παράλληλα, προάγει τις νέες μουσικές συνθέσεις και υποστηρίζει την παρουσίασή τους.

• Ως προς την καλλιτεχνική δράση του Κ.Ω.Θ.

Στον καλλιτεχνικό του προγραμματισμό το Κ.Ω.Θ. περιλαμβάνει πληθώρα μουσικών εκδηλώσεων και δράσεων με καταξιωμένους καλλιτέχνες, δίνοντας βήμα, παράλληλα, σε νέους μουσικούς δημιουργούς. Διοργανώνει, επίσης, αφιερώματα, εσωτερικές παραγωγές, συμπαραγωγές με άλλους φορείς, με μια σταθερή προσήλωση στο στόχο του να προσφέρει όσο το δυνατό περισσότερο στο μουσικό μας πολιτισμό.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ Κ.Ω.Θ.

Το Κ.Ω.Θ. στεγάζεται σε ένα μοναδικής αρχιτεκτονικής κτήριο, κατασκευής του 1904, στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, αποτελεί δε ένα από τα παλαιότερα και καλύτερα διατηρημένα δημόσια κτήρια της πόλης. Το κτήριο έχει διαμορφωθεί κατάλληλα ως χώρος πολιτισμού και εκπαίδευσης και διαθέτει:

• Αίθουσα συναυλιών 150 θεατών, της οποίας ο ιδιαίτερος αρχιτεκτονικός χαρακτήρας της προσφέρει μια ιδιαίτερη ακουστική και αισθητική εμπειρία στο σύνολο των εκδηλώσεων που φιλοξενεί το ΚΩΘ, ενώ, παράλληλα, παρέχει και τις κατάλληλες υποδομές, για να φιλοξενήσει διαφορετικού είδους μουσικές, θεατρικές, λογοτεχνικές, εκπαιδευτικές δράσεις και εκδηλώσεις. • Τριάντα (30) αίθουσες διδασκαλίας ατομικών και ομαδικών μαθημάτων.

• Μια από τι μεγαλύτερες μουσικές βιβλιοθήκες στην Ελλάδα παρέχοντας στους σπουδαστές, καθηγητές, επιστήμονες και ερευνητές τη δυνατότητα πρόσβασης στα αρχεία και τις συλλογές της, εκ των οποίων μεγάλο μέρος έχει ψηφιοποιηθεί. Στους χώρους της υπάρχει αναγνωστήριο 20 θέσεων , ενώ μια ειδική συλλογή προσφέρεται για άτομα με προβλήματα όρασης (σύστημα Braill).

• Επίσης, διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες και σπάνιες συλλογές μουσικών οργάνων τόσο της δυτικής συμφωνικής μουσικής, όσο και της παραδοσιακής μουσικής άλλων χωρών.

• Οπτικοακουστικά μέσα και εγκαταστάσεις για παρουσιάσεις και διαλέξεις

ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Για την επιτυχημένη πραγματοποίηση των καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων και εκδηλώσεων του ΚΩΘ, όσο και για την υποστήριξη του κοινωνικού του έργου είναι απαραίτητη η υποστήριξη και η αρωγή του μέσω θεσμών, όπως η πολιτιστική χορηγία, η δωρεά ή η εθελοντική προσφορά.

Το Κ.Ω.Θ. προτείνει εναλλακτικές προτάσεις συνεργασίας προσφέροντας σημαντική προβολή των χορηγών μέσω του επικοινωνιακού προγράμματος του Κ.Ω.Θ.

Οι χορηγοί μας προβάλλονται σε ένα ευρύ κοινό σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο μέσω των καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων που διοργανώνει το ΚΩΘ, ενώ, παράλληλα, συμβάλλουν στη στήριξη των στόχων του ΚΩΘ για την ανάπτυξη του μουσικού μας πολιτισμού, όσο και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Γι΄ αυτό και αναζητά χορηγούς και δωρητές που προσφέρουν και υποστηρίζουν τη μουσική εκπαίδευση και δημιουργία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΗΓΙΩΝ Κ.ΩΘ.

Από τις ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης αναφέρουμε ενδεικτικά ορισμένες που προσφέρονται για χορηγική υποστήριξη:

• Η παραγωγή musical με κλασικά και ιδιόφωνα κρουστά.

• Η παραγωγή κλασικών και σύγχρονων μουσικών παραμυθιών.

• Η παραγγελία μουσικού έργου γραμμένο ειδικά για την Ορχήστρα Εφήβων του Κ.Ω.Θ.

• Οι δράσεις της ορχήστρας δωματίου Contra tempo, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Κ.Ω.Θ. και δημιουργεί τα τελευταία χρόνια τη δική της μουσική ιστορία.

• Οι δράσεις των ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που οργανώνει το ΚΩΘ:

• Το εκπαιδευτικό – καλλιτεχνικό, επιμορφωτικό Forum για τη μουσική εκπαίδευση.

• Οι διαγωνισμοί σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το πρόγραμμα διάσωσης και συντήρησης της συλλογής μοναδικών μουσικών οργάνων που διαθέτει το ΚΩΘ, τα οποία μπορούν από άηχα εκθέματα να γίνουν δημιουργικά εργαλεία στα χέρια ενός μουσικού.

 

Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης 
Φράγκων 15 - ΤΚ: 54625
Θεσσαλονίκη
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

State Conservatory of Thessaloniki
Frangon 15 - 54625
Thessaloniki
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γραφείο Χορηγιών
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ.: 2310555163
Τηλ.: 2310555163
   

 

Χορηγικά Προγράμματα
 • Εκπαιδευτικά προγράμματα Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

  Πρόταση χορηγίας,
  Εκπαιδευτικά προγράμματα
  Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

  Νοέμβριος 2018 – Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Τα μαθήματα αλλιώς

  Πρόταση χορηγίας για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού-καλλιτεχνικού, επιμορφωτικού forum
  «Τα μαθήματα αλλιώς»

  30 Μαρτίου – Απριλίου 2019
  Περισσότερα
 • Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα.

  Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα

  Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Το Άρωμα της Μουσικής - Ανοιχτή πόρτα στους νέους

  Πρόταση χορηγίας για διοργάνωση συναυλίας για την παρουσίαση & ανάδειξη νέων σπουδαστών που διακρίνονται στους διαγωνισμούς του Κ.Ω.Θ.
  Το Άρωμα της Μουσικής - Ανοιχτή πόρτα στους νέους

  Χειμώνας 2018-2019
  Περισσότερα
 • ορχήστρα δωματίου Contra Tempo

  Πρόταση χορηγίας για την υποστήριξη της ορχήστρας δωματίου "Contra Tempo"

  Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • παράσταση Opera Buffa

  Πρόταση χορηγίας, για την παράσταση "Opera Buffa" - Υποστήριξη νέων καλλιτεχνών

  Δεκέμβριος –Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Αριστοφανική κωμωδία Όρνιθες

  Πρόταση χορηγίας της Αριστοφανικής κωμωδίας «Όρνιθες» διασκευασμένη σε παραμύθι με μουσική υποστήριξη και χορό

  Μάρτιος και Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • δημιουργία βιβλίου και εκπαιδευτικού cd/dvd

  Πρόταση χορηγίας για τη δημιουργία βιβλίου και εκπαιδευτικού cd/dvd με πρωτότυπα μουσικά έργα γραμμένα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • κατασκευή επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού

  Πρόταση χορηγίας για την κατασκευή επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού με τίτλο «Η μουσική και ο κόσμος της»

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • έκδοση ιστορικού λευκώματος

  Πρόταση χορηγίας για την έρευνα και την έκδοση ιστορικού λευκώματος του πρώτου Διευθυντή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης κ. Καζαντζή Αλέξανδρου

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • Ανάδοχος μουσικού οργάνου

  Ανάδοχος μουσικού οργάνου

  Πρόταση συντήρησης μουσικού οργάνου από 10 euro το μήνα.
  Περισσότερα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι


 on line Κατάλογος Βιβλιοθηκών ΑΠΘ      Bιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Μακεδονίας      Σύλλογος Γονέων του ΚΩΘ      Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος      Συλ. Κατ. Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών