Διδάσκοντες

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Παπαεμανουήλ Πέτρος

Γεννήθηκε στη Δράμα, τον Απρίλιο του 1974, όπου και έλαβε τις εγκύκλιες σπουδές του.

Από ηλικία 6 ετών ασχολείται με τη Βυζαντινή μουσική και το Παραδοσιακό τραγούδι ενώ το 1995 αποκτά Πτυχίο και το 1997 Δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής, από την τάξη του Άρχοντος Πρωτοψάλτου Χαρίλαου Ταλιαδώρου στη σχολή Βυζαντινής μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Θεσ/νίκης. Παράλληλα κατέχει πτυχίο Αρμονίας και είναι απόφοιτος της Θεολογικής σχολής του Α.Π.Θ.

Το 1993- 94 υπηρέτησε ως Γ’ Ιεροψάλτης στον Ι. Ναό Παναγούδας Θεσ/νίκης και την περίοδο 1994-98 ως Λαμπαδάριος στον Ιερό Αναλήψεως Θεσ/νίκης. Το 1998 του ανατέθηκε η πρωτοψαλτία του ιδίου Ι. Ναού, θέση την οποία διακονεί μέχρι και σήμερα.

Από το 1996 διδάσκει τη Βυζαντινή μουσική στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας και από το 2000 στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Διδάσκει Παραδοσιακό τραγούδι στην Νεανική Εστία του Ι. Ναού Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων από το 2002 και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Προσφύγων Ν. Κρήνης από το 2005.

Με τον αδελφό του Γρηγόρη, έχει δώσει πλήθος συναυλιών σε Ελλάδα (Θεσ/νίκη, Δράμα, Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη, Αλεξ/πολη, Βέροια, Κοζάνη, Άρτα, Αθήνα, Σκιάθο κ.α) και εξωτερικό (Κων/πολη 4 φορές και Αλεξάνδρεια).

Παράλληλα έχει κυκλοφορήσει,μαζί με τον αδελφό του, τρεις δίσκους ακτίνας:

α) «Καλώς ανταμωθήκαμε» με τραγούδια της Μ. Ασίας, της Θράκης και της Μακεδονίας (2000, με τη φιλική συμμετοχή του Μάνου Αχαλινωτόπουλου),

β) «Χριστός Πάσχων, Χριστός ανέστη» με ύμνους της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα (2003, με τη φιλική συμμετοχή του Χαρίλαου Ταλιαδώρου και του ηθοποιού του Κ.Θ.Β.Ε Δημήτρη Καρέλλη) και

γ) «Φίλοι μ’ καλώς ορίσατε» μια ζωντανή ηχογράφηση από τις παραστάσεις στο CLUB Υδρόγειος με τον Χρόνη Αηδονίδη (2004).

Τέλος, έχει κάνει πολλές εμφανίσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Βυζαντινή
facebook

 

copyright ©2015 - Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης - All Rights Reserved