Συνοδεία πιάνου


Βενιωτά Ευτυχία

Γεννήθηκε το 1973 στη Θεσσαλονίκη. Το 1991 πήρε Δίπλωμα πιάνου με "Άριστα Παμψηφεί" και ειδικό βραβείο δεξιοτεχνίας, τάξη Δόμνας Ευνουχίδου. Το 1992 πήρε το Diploma (L.R.S.M) του Associated Board of the Royal Schools of Music της Αγγλίας. 

Στη Γαλλία συνέχισε στο Conservatoire National de Région Aubervilliers –La Courveuve, τάξη Isabelle Grandet,  ολοκληρώνοντας τις σπουδές της με  “Premier Prix de piano” καθώς και “Perfectionnement”, ενώ για τα επόμενα 2 χρόνια  βρισκόταν υπό την καθοδήγηση της Muriel Blaisse στο Conservatoire de Montreuil . 

Αποφοίτησε  με “Άριστα” από το Σολιστικό τμήμα της Hochschüle für Musik Köln, τάξη Ulla Graf και από το μεταπτυχιακό κύκλο  “Konzert Examen” από τη Robert Schumann Hochschüle Düsseldorf, τάξη  Roberto Szidon. Μελέτησε επίσης με τους Lev Vlassenko, Duo Ganevi, Μαρτίνο Τιρίμο, Γιάννη Βακαρέλη, Pierre Pontier. 

Τιμήθηκε με βραβεία σε διαγωνισμούς  στην Ελλάδα. Εμφανίστηκε σε ρεσιτάλ και  συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα καθώς και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Από το 1999 ασχολείται με τον σύγχρονο αυτοσχεδιασμό στα πλαίσια του οποίου συμμετέχει στη ζωντανή επένδυση θεατρικών και κινηματογραφικών παραστάσεων (cinéma - concert).

Αποτελεί  μέλος του duo ‘Hermes Duo’ με τον σαξοφωνίστα  Γεώργιο Λυγερίδη και ιδρυτικό μέλος των  συνόλων Piandaemonium: 12 πιανίστες σε  6 πιανα και  IDEE  FIXE- σύνολο σύγχρονης μουσικής.

Διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Θέρμης και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Διδακτικό προσωπικό

copyright ©2015 - Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης - All Rights Reserved