Δ/ση Ορχήστρας


Φωτιάδης Δημοσθένης

Ο Δημοσθένης Φωτιάδης σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης βιόλα, ανώτερα θεωρητικά και διεύθυνση ορχήστρας και συνέχισε τις σπουδές του στη Hochschule für Musik, Münster. Αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έλαβε Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών και σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Α.Π.Θ. με ερευνητικό αντικείμενο τις μυοσκελετικές βλάβες των μουσικών των συμφωνικών ορχηστρών.

Είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, ιδρυτικό μέλος του ANIMUS Quartet, ενώ διδάσκει βιόλα και μουσική δωματίου.

Έχει εμφανισθεί με επιτυχία σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος των επιτροπών κρίσης στους μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες του Υπουργείου Παιδείας.

Έχει διευθύνει την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, τη Βαλκανική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, την Ορχήστρα Εγχόρδων "ΝΟΜΟS", τη Συμφωνική Ορχήστρα του Κ.Ω.Θ., καθώς και διάφορα μουσικά σύνολα σε πρώτες εκτελέσεις έργων φοιτητών σύνθεσης.

Ο Δημοσθένης Φωτιάδης αφιερώνει συστηματικά ένα μεγάλο μέρος της καλλιτεχνικής του δραστηριότητας στους νέους μουσικούς. Υπήρξε πρωτοπόρος στη δημιουργία συνόλων νέων μουσικών και έχει στο ενεργητικό του επιτυχημένες εμφανίσεις, ως μαέστρος, με τις μαθητικές ορχήστρες του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και του Ωδείου Βορείου Ελλάδας.

Από το 1999 και για περισσότερο από μία δεκαετία διηύθυνε την Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και από το 2003 διευθύνει την Ορχήστρα Εφήβων του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Το 2010 ανέλαβε τη διεύθυνση της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων και της ορχήστρας «Νέα Γενιά» του Ωδείου Βορείου Ελλάδος. Συμμετέχει σε συναντήσεις νεανικών συνόλων, συναυλίες και φεστιβάλ, αποσπώντας ενθουσιώδεις κριτικές.

Διδακτικό προσωπικό

copyright ©2015 - Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης - All Rights Reserved