Νέα & Εκδηλώσεις

07/04/2016 kratiko odio  thessalonikis Εκπαιδευτικό Forum 2016, με τίτλο «Τα Μαθήματα Αλλιώς»

 

Πρόγραμμα Forum

 

 

Κατεβάστε το πρόγραμμα του Forum
Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης
διοργανώνει 9-16 Απριλίου μια μουσική γιορτή, ένα εκπαιδευτικό Forum,
με τίτλο «Τα Μαθήματα Αλλιώς».

Μια εβδομάδα γεμάτη εργαστήρια, συναυλίες, διαλέξεις, παρουσιάσεις, όπου καθηγητές, σπουδαστές και γονείς, αλλά και το ενδιαφερόμενο κοινό της πόλης της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν επιπλέον έμπνευση και γνώσεις, να πειραματιστούν, να θέσουν ερωτηματικά και να αναζητήσουν απαντήσεις και λύσεις στη διαδικασία των μουσικών σπουδών, έτσι ώστε αυτές να ασκούνται με μεγαλύτερη επίγνωση και εμβάθυνση, μέσω μιας ολιστικής-κατά το δυνατόν- προσέγγισης.

Οι καθηγητές εγκαταλείπουν τις αίθουσες διδασκαλίας και οργανώνουν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Κ.Ω.Θ. «Μελίνα Μερκούρη» μαθήματα και βιωματικά σεμινάρια, παρουσιάζουν με ένα διαφορετικό τρόπο ειδικά θέματα των οργάνων, της μελέτης αλλά και της μουσικής διαδικασίας γενικότερα. Ψυχολόγοι και μουσικοί θίγουν και ερευνούν θέματα που αφορούν στην αναπνοή, στον μουσικό και στα συναισθήματά του, στο σκηνικό στρες αλλά και στη δονητικότητα όλων των αντικειμένων. Οργανώνονται συζητήσεις με το κοινό, με συμμετοχή γονέων, μαθητών και καθηγητών με τα ερωτήματα: «μουσική εκπαίδευση, ποιές είναι οι προσδοκίες;» και « Μουσική: ευγενής άμιλλα ή πρωταθλητισμός;»

Οργανώνονται ομάδες αυτοσχεδιασμού με αφετηρία τα κρουστά, συμπράξεις τάξεων και καθηγητών διαφόρων οργάνων και ειδικοτήτων, οι μικροί μαθητές παρουσιάζουν τη θεωρία της μουσικής με θεατρικό παιχνίδι και τέλος, όλα τα βράδια κλείνουν με συναυλίες από μικρά σύνολα, σύνολα μουσικής δωματίου και τις ορχήστρες του Ωδείου. Η Συμφωνική Ορχήστρα ΚΩΘ, μαζί με την ορχήστρα Contra Tempo παρουσιάζει έργα Χατζηδάκι, Κωνσταντινίδη, Vivaldi και Poulenc, ενώ η Ορχήστρα Εφήβων μας ταξιδεύει με μουσική από τον κινηματογράφο.

Αυτά και πολλά άλλα διαδραματίζονται στη διάρκεια του Forum!

Σε όλες τις δράσεις του Forum η είσοδος είναι ελεύθερη και σας περιμένουμε όλους στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης!!

Αναλυτικό πρόγραμμα στη Γραμματεία του Κρατικού Ωδείου, Φράγκων 15, τηλ 2310 500359 και 2310 510551, εσωτ.1

Η Διευθύντρια του ΚΩΘ

Λόλα Τότσιου

copyright ©2015 - Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης - All Rights Reserved