Νέα & Εκδηλώσεις

21/03/2018 aroma mousikis megaro

Το Άρωμα της Μουσικής

Ανοιχτή πόρτα στους νέους

 

aroma mousikis megaro

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Άρωμα της Μουσικής

Ανοιχτή πόρτα στους νέους

 Πρόγραμμα

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, για έβδομη συνεχή χρονιά, διοργανώνει την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» του ΟΜΜΘ την ετήσια μεγάλη συναυλία του, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης .

Στη συναυλία-θεσμό πλέον της πόλης μας συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη, και ως σολίστες εμφανίζονται οι ταλαντούχοι νεαροί σπουδαστές του Κ.Ω.Θ. που διακρίθηκαν στο σχετικό διαγωνισμό: Χριστίνα Μπαλή, φλάουτο, τάξη Γιάννη Ανισέγκου, Χριστίνα Μαυρίδου, βιολί, τάξη Jung Eun Lee, Βασίλης Τσεριώτης, τραγούδι, τάξη Μονωδίας Ένης Κίνη και Μελοδραματικής Άκη Λαλούση, Δωρίνα Παπανικολάου, βιολί, τάξη Γιώργου Πετρόπουλου, Ανδριάνα Σους, κόρνο, τάξη Κλεάνθη Ζαρίμπα, Ελίνα Φουτσιτζόγλου, πιάνο, τάξη Ειρήνης Γαβριηλίδου και Αλέξανδρος Χούρος, πιάνο, τάξη Νίκου Τασόπουλου.

Θα ακουστούν έργα των συνθετών Carl Reinecke, G. Elletron, V.Bellini, H.Wieniawski, R.Strauss, E. Grieg και σε πρώτη εκτέλεση το έργο «ΚΡΑΥΓΗ», της σπουδάστριας σύνθεσης του Κ.Ω.Θ. Αλεξάνδρας Τοπουζίδου τάξη Κώστα Σιέμπη.

Όπως λέει χαρακτηριστικά η Διευθύντρια του Κ.Ω.Θ., κα Λόλα Τότσιου για τη συναυλία αυτή:

«Μετά από αρκετές περιπλανήσεις κατέληξα σ΄αυτόν τον τίτλο για τη συγκεκριμένη συναυλία. Το Άρωμα της Μουσικής έχει πολλές προεκτάσεις, και μία απ αυτές είναι το νεανικό φυτώριο του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης που δέχεται αλλά και επιστρέφει αναδιαμορφωμένα στοιχεία και συστατικά αυτού του υπέροχου αρώματος.

Δίνω-παίρνω, ακούω και συν-ομιλώ, η σταθερή διαδικασία του μουσικού γίγνεσθαι, απαραίτητη για να λειτουργήσει η αλυσίδα μαθητής, δάσκαλος, γονιός, ωδείο, η αλυσίδα συνθέτης, ερμηνευτής, ακροατής.

Θα ευχαριστώ σταθερά τους καθηγητές, τους καλλιτέχνες και όλους τους συντελεστές που συνδράμουν για την υλοποίηση αυτής της συναυλίας, όπου ο καθένας με τον τρόπο του καταθέτει τα δικά του συστατικά στο Άρωμα της Μουσικής.

Ευχαριστώ θερμά επίσης την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τεχνών του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για τη σταθερή εμπιστοσύνη στο έργο του Κ.Ω.Θ. και την ανοιχτή πόρτα προς τους νεαρούς μουσικούς του.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Λόλα Τότσιου

Πιανίστα

Διευθύντρια Κ.Ω.Θ.»

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, ώρα 21.00

Αίθουσα Μεγάρου Μουσικής «Αιμίλιος Ριάδης».

Εισιτήρια 10 και 5 ευρώ. Τηλ. 2310 895938/9 – www.tch.gr

 

  
copyright ©2015 - Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης - All Rights Reserved