06/05/2023 Ρεσιτάλ για 2 πιάνα με τις Νέλλη Σεμιτέκολο & Λίλη Μπογιατζίεβα,το Σάββατο 6 Μαΐου στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" στο ΚΩΘ, στις 20:30.
 

21 06 2020

 

                                                                          

 

 Δελτίο Τύπου  

 

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί το Σάββατο 6 Μαΐου στις 20:30 στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», Φράγκων 15, σε ένα ρεσιτάλ για 2 πιάνα από τις κορυφαίες πιανίστριες Νέλλη Σεμιτέκολο και Λίλη Μπογιατζίεβα.  

Οι παλιές φίλες και συνεργάτιδες συμπράττουν σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τη Σονάτα σε φα ελάσσονα έργο 34b για 2 πιάνα του Johannes Brahms, έργο το οποίο ο συνθέτης αργότερα μετέτρεψε στο περίφημο κουιντέτο εγχόρδων με πιάνο στην ίδια τονικότητα, τρία κομμάτια από τη Cinderella op. 87 του Sergei Prokofiev σε μεταγραφή του Mikhail Pletnev για 2 πιάνα και το «Ένας Αμερικανός στο Παρίσι» του George Gershwin διασκευασμένο από τον ίδιο τον συνθέτη για πιανιστικό ντουέτο.

ΝΕΛΛΗ ΣΕΜΙΤΕΚΟΛΟ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο με καθηγήτριες την Φώφη Γραφειάδου και την Κρινιώ Καλομοίρη. Έκανε ανώτερες σπουδές στη Μουσική

Ακαδημία του Μονάχου με τον Erik Then-Bergh, και αργότερα με την Alice Pashkus. Συνεργάστηκε για χρόνια με το Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής του Θόδωρου Αντωνίου και με τον Μάνο Χατζηδάκη στο Τρίτο Πρόγραμμα και στους Μουσικούς Αυγούστους του Ηρακλείου Κρήτης. Έχει παίξει σε διάφορες χώρες της Ευρώπης (Γερμανία, Γαλλία, Βουλγαρία, Βέλγιο κλπ.) και έχει πάρει μέρος στα φεστιβάλ Αθηνών, Πατρών, Οχρίδας Κέρκυρας, Ηρακλείου, Καλαμάτας, Πειραιά και Λευκάδας. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις Ελληνικές ορχήστρες, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, ενώ έχει ηχογραφήσει έργα των Χρήστου, Σκαλκώτα, Καλομοίρη, Σφέτσα, Μικρούτσικου, Γρηγορίου και Κουρουπού.

ΛΙΛΙΑ ΜΠΟΓΙΑΤΖΙΕΒΑ

Γεννήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας και σπούδασε στην τάξη του καθηγητή

Ganev στην Εθνική Μουσική Ακαδημία. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές τις στο Ωδείο «Π. Ι. Τσαϊκόφσκι» στη Μόσχα, με τον καθηγητή Τ. Δ. Γκούτμαν. Τα βραβεία της στους διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου περιλαμβάνουν βραβεία στη Senigalia (Ιταλία - 1979), Vianna da Motta (Πορτογαλία - 1983), Μαρία Κάλλας (Ελλάδα - 1985) και άλλα.

Έχει παίξει σε πολλά Φεστιβάλ (Montpellier, Auvers-sur-Oise, Δουβλίνο, Μοντεβιδέο, Μόσχα, Ταϊβάν, Αθήνα, Σοφια...) και παρουσιάζεται ως σολίστ, με ορχήστρες και με συγκροτήματα μουσικής δωματίου. Η δισκογραφία της περιέχει έργα των Bach, Barber, Shostakovich και σύγχρονων συνθετών. Έχει διδάξει στη Μουσική Ακαδημία της Σόφιας, στην Αθήνα και στο Παρίσι (CRR, Schola Cantorum, Montrouge). Παρέχει πολλά Master Classes στη Γαλλία, Ρωσία, Νορβηγία, Ιταλία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Η.Π.Α.. Είναι επίσης καθηγήτρια στην Ακαδημία Πιάνου Πόρου στην Ελλάδα.

Η Lilia Boyadjieva είναι επίσης η διοργανώτρια του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου "De Bach au Jazz" (2013, 2015 στο Παρίσι, 2018 στην Αθήνα, 2021 online) και είναι μέλος κριτικής επιτροπής διαφόρων Διεθνών Διαγωνισμών Πιάνου (Maria Callas - Ελλάδα, Scriabin – Ιταλία, Krasnodar – Ρωσία, κλπ).

Χορηγικά Προγράμματα
 • Εκπαιδευτικά προγράμματα Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

  Πρόταση χορηγίας,
  Εκπαιδευτικά προγράμματα
  Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

  Νοέμβριος 2018 – Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Τα μαθήματα αλλιώς

  Πρόταση χορηγίας για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού-καλλιτεχνικού, επιμορφωτικού forum
  «Τα μαθήματα αλλιώς»

  30 Μαρτίου – Απριλίου 2019
  Περισσότερα
 • Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα.

  Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα

  Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Το Άρωμα της Μουσικής - Ανοιχτή πόρτα στους νέους

  Πρόταση χορηγίας για διοργάνωση συναυλίας για την παρουσίαση & ανάδειξη νέων σπουδαστών που διακρίνονται στους διαγωνισμούς του Κ.Ω.Θ.
  Το Άρωμα της Μουσικής - Ανοιχτή πόρτα στους νέους

  Χειμώνας 2018-2019
  Περισσότερα
 • ορχήστρα δωματίου Contra Tempo

  Πρόταση χορηγίας για την υποστήριξη της ορχήστρας δωματίου "Contra Tempo"

  Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • παράσταση Opera Buffa

  Πρόταση χορηγίας, για την παράσταση "Opera Buffa" - Υποστήριξη νέων καλλιτεχνών

  Δεκέμβριος –Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Αριστοφανική κωμωδία Όρνιθες

  Πρόταση χορηγίας της Αριστοφανικής κωμωδίας «Όρνιθες» διασκευασμένη σε παραμύθι με μουσική υποστήριξη και χορό

  Μάρτιος και Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • δημιουργία βιβλίου και εκπαιδευτικού cd/dvd

  Πρόταση χορηγίας για τη δημιουργία βιβλίου και εκπαιδευτικού cd/dvd με πρωτότυπα μουσικά έργα γραμμένα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • κατασκευή επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού

  Πρόταση χορηγίας για την κατασκευή επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού με τίτλο «Η μουσική και ο κόσμος της»

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • έκδοση ιστορικού λευκώματος

  Πρόταση χορηγίας για την έρευνα και την έκδοση ιστορικού λευκώματος του πρώτου Διευθυντή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης κ. Καζαντζή Αλέξανδρου

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • Ανάδοχος μουσικού οργάνου

  Ανάδοχος μουσικού οργάνου

  Πρόταση συντήρησης μουσικού οργάνου από 10 euro το μήνα.
  Περισσότερα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι


 on line Κατάλογος Βιβλιοθηκών ΑΠΘ      Bιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Μακεδονίας      Σύλλογος Γονέων του ΚΩΘ      Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος      Συλ. Κατ. Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών