Νέα & Εκδηλώσεις

pantelidis Kostas

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 21:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Κ.Ω.Θ. «Μελίνα Μερκούρη», Φράγκων 15, θα παρουσιαστεί και θα ερμηνευτεί το  μουσικό άλμπουμ, έργο του σύγχρονου Έλληνα συνθέτη Κωνσταντίνου Παντελίδη.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει η κ. Λόλα Τότσιου – πιανίστα και διευθύντρια του Κρατικού Ωδείου, ενώ για το έργο του θα μιλήσει ο ίδιος ο συνθέτης, Κωνσταντίνος Παντελίδης.

Στο πιάνο θα ερμηνεύσει ο Νίκος Σταυλάς.

Ο Κωνσταντίνος Παντελίδης είναι απόφοιτος του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης (πιάνο, ανώτερα θεωρητικά), απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (σύνθεση), διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου (PhD composition), μέλος Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Έχει βραβευθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς σύνθεσης, έχει συμμετάσχει σε μουσικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει γράψει μουσική για ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους.

Το άλμπουμ «Musical pictures» για πιάνο περιέχει δώδεκα μικρά κομμάτια με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας και απευθύνεται σε σπουδαστές ωδείων. Στην ποικιλομορφία των μουσικών εικόνων οι νέοι πιανίστες μπορούν να επιλέξουν τις πιο ενδιαφέρουσες γι’ αυτούς, και μαζί με τους δασκάλους τους να προτείνουν τη δική τους μοναδική ερμηνεία. 

Ο στόχος του έργου «Musical pictures» είναι η γνωριμία με καινούργια, ασυνήθιστα για νέους μουσικούς, ακούσματα μουσικής ύλης με απρόοπτες τονικές ολισθήσεις και οξύτητα διάφωνων συνηχήσεων. Τα αντιστικτικά στοιχεία και ο συγκοπικός ρυθμός υποδεικνύουν στους νέους ερμηνευτές την αναγκαιότητα αντιμετώπισης σημαντικών τεχνικών δυσκολιών. Τα μικρά κομμάτια μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα μουσικής φόρμας, από απλή τριμερή, μέχρι πιο σύνθετη με γνωρίσματα ρόντο και στοιχεία δραματουργικής ανάπτυξης.

Ο εμπλουτισμός του παιδικού πιανιστικού ρεπερτορίου με ενδιαφέροντα κομμάτια, που ξεχωρίζουν από λαμπερές μελωδίες και εύκολα αναγνωρίσιμο θεματικό υλικό, αποτέλεσε το βασικό κίνητρο για τη δημιουργία αυτού του άλμπουμ.

Το έργο πήρε υψηλές κριτικές μουσικών, καθηγητών πιάνου, συνθετών, ανάμεσα στους οποίους και ο καταξιωμένος Ρώσος συνθέτης Sergei Slonimsky.

 

«Κατά τη γνώμη μου οι «Μουσικές ζωγραφιές» για πιάνο του Κωνσταντίνου Παντελίδη παρουσιάζουν ενδιαφέρον για καθηγητές και σπουδαστές ωδείων. Τα κομμάτια έχουν χαρακτήρα, είναι ζωντανά και μπορούν επιτυχώς να ερμηνεύονται από παιδιά». S.Slonimsky

Η παρτιτούρα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Compozitor Publishing House - Saint Petersburg», διανέμεται στην Ελλάδα από τα καταστήματα «Φίλιππος Νάκας».

Χορηγικά Προγράμματα
 • Εκπαιδευτικά προγράμματα Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

  Πρόταση χορηγίας,
  Εκπαιδευτικά προγράμματα
  Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

  Νοέμβριος 2018 – Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Τα μαθήματα αλλιώς

  Πρόταση χορηγίας για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού-καλλιτεχνικού, επιμορφωτικού forum
  «Τα μαθήματα αλλιώς»

  30 Μαρτίου – Απριλίου 2019
  Περισσότερα
 • Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα.

  Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα

  Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Το Άρωμα της Μουσικής - Ανοιχτή πόρτα στους νέους

  Πρόταση χορηγίας για διοργάνωση συναυλίας για την παρουσίαση & ανάδειξη νέων σπουδαστών που διακρίνονται στους διαγωνισμούς του Κ.Ω.Θ.
  Το Άρωμα της Μουσικής - Ανοιχτή πόρτα στους νέους

  Χειμώνας 2018-2019
  Περισσότερα
 • ορχήστρα δωματίου Contra Tempo

  Πρόταση χορηγίας για την υποστήριξη της ορχήστρας δωματίου "Contra Tempo"

  Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • παράσταση Opera Buffa

  Πρόταση χορηγίας, για την παράσταση "Opera Buffa" - Υποστήριξη νέων καλλιτεχνών

  Δεκέμβριος –Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Αριστοφανική κωμωδία Όρνιθες

  Πρόταση χορηγίας της Αριστοφανικής κωμωδίας «Όρνιθες» διασκευασμένη σε παραμύθι με μουσική υποστήριξη και χορό

  Μάρτιος και Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • δημιουργία βιβλίου και εκπαιδευτικού cd/dvd

  Πρόταση χορηγίας για τη δημιουργία βιβλίου και εκπαιδευτικού cd/dvd με πρωτότυπα μουσικά έργα γραμμένα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • κατασκευή επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού

  Πρόταση χορηγίας για την κατασκευή επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού με τίτλο «Η μουσική και ο κόσμος της»

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • έκδοση ιστορικού λευκώματος

  Πρόταση χορηγίας για την έρευνα και την έκδοση ιστορικού λευκώματος του πρώτου Διευθυντή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης κ. Καζαντζή Αλέξανδρου

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • Ανάδοχος μουσικού οργάνου

  Ανάδοχος μουσικού οργάνου

  Πρόταση συντήρησης μουσικού οργάνου από 10 euro το μήνα.
  Περισσότερα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι


 on line Κατάλογος Βιβλιοθηκών ΑΠΘ      Bιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Μακεδονίας      Σύλλογος Γονέων του ΚΩΘ      Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος      Συλ. Κατ. Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών